۸ نوع بازاریابی در روابط عمومی نوین که تا کنون نمی دانستید!

روزهایی که روابط عمومی برای شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف تنها به برگزاری کنفرانس‌های خبری و گزارش‌های نشریات محدود بود، گذشته است. با وجود اینترنت و فضای مجازی، ظرفیت‌های به شدت گسترده‌ای در این زمینه به وجود آمده است. این روزها، متخصصان حاذق این حوزه مشغول به استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برای پیاده‌سازی روابط عمومی نوین دیجیتالی هستند. همه می‌دانیم که حضور پررنگ دنیای دیجیتال پای خود را به دنیای روابط عمومی نوین هم باز کرده است.

در دوران ما روش های روابط عمومی نوین به سرعت درحال تغییرند و پیش بینی علایق و رفتارهای مصرف کنندگان روز به روز دشوارتر می شود. بازاریابان دیگر نمی توانند آموزش های قدیمیشان را برایی همیشه  به کار ببرند.آن ها قطعا برای پیشرفت به روش های جدید روابط عمومی نوین نیاز دارند. اما این داستان چگونه و با چه روندهایی در جریان است؟

مرگ پوشش خبری برای سازمان ها:

خبر نگار و روابط عمومی نوین

انتشار اخبار مربوط به برندها و سازمان‌ها، روشی منسوخ است. البته هنوز هم شرکت‌های مختلف برای انتشار اخبار مربوط به برند خود از کنفرانس‌های مطبوعاتی و … استفاده می‌کنند اما اطلاع‌رسانی دیگر تنها به این روش محدود نمی‌شود. از روندهای تازه روابط عمومی نوین، انتشار مطالب و اخبار برند در قالب وبلاگ‌هایی است که نویسنده‌ای ماهر آنها را به نگارش درآورده و در سطح فضای مجازی و انواع بسترهای مختلف در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارد.

مطلب مرتبط : نقش روابط عمومی در بازاریابی و تبلیغات

استفاده از ظرفیت بالای فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به برند کمک می‌کند تا به مخاطبان بیشتری دست پیدا کند و ضمنا میزان آمیختگی مخاطب با برند را نیز افزایش می‌دهد. اگرچه هنوز رپورتاژها و گزارش‌ها در مجموعه فعالیت‌های روابط عمومی نوین حضور دارند ولی باید پذیرفت که اَشکال سنتی این فعالیت‌ها کاملا در حال تحول است.

۱.روابط عمومی مبتنی بر داده ها:

یکی از مشکلات عمده روابط عمومی از دیرباز در مورد سنجش اثربخشی و ثمربخشی بوده است. به این معنا که به سختی می‌توان اثرگذاری فعالیت‌ها و اقدامات روابط عمومی را در قالب کمی و نه کیفی بررسی کرد. همه می‌دانند که روابط عمومی برای حیات هر سازمان و کسب‌وکار در ابعاد مختلف ضروری است. اما برای آگاهی از میزان تأثیرات آن می‌توان از طریق کمی‌سازی داده‌ها و تحلیل آنها استفاده و به نتایج خوبی دست پیدا کرد. بنابراین نیاز به استفاده از شاخص‌هایی است برای سنجش میزان فعالیت‌های روابط عمومی نوین. به کمک فناوری و استفاده از روش‌های تحلیلی جدید، این شاخص‌ها را می‌توان در زمینه تشخیص نوع مخاطب هدف، رفتارهای مخاطب، درک انتخاب و تعیین زمان مناسب انتشار محتوا و… تعیین کرد.

۲.بازاریابی بی درنگ (real time):

یکی از روندهای تازه در روابط عمومی نوین، بازاریابی بی‌درنگ یا real time است. به کمک بازاریابی بی‌درنگ، گزارش‌دهی به مخاطبان به طور زنده نیز ممکن و میسر شده است. مثلا امکان پخش زنده رویدادهای روابط عمومی از جمله مصادیق بازاریابی و روابط عمومی بی‌درنگ است. استفاده از امکان پخش ویدیویی به درک بهتر برند از سوی مشتری کمک شایانی می‌کند. شناخت پلتفرم‌های نو و تازه در شبکه‌های اجتماعی از جمله مهارت‌هایی است که باید هر مسئول روابط عمومی نوین به خوبی نسبت به آن آگاه باشد. تولید محتوایی ارزشمند در قالب ویدیو، مقاله، کتاب الکترونیکی و… در بسترهایی معتبر و پربازدید مانند لینکدین، کوآرو و… بسیار مهم است.

همچنین بخوانید:
اینفوگرافیک در بازاریابی محتوا اهمیت دارد؛ چرا ؟

۳.بازاریابی در لحظه (micro moments):

بازاریابی در لحظه نیز یکی از روند های تازه در روابط عمومی نوین است.این نوع بازاریابی برای بعضی از کسب و کارهای اینترنتی مورد استفاده است.مانند فروشگاه های اینترنتی.

micro moment در اینجا یعنی “درست همان لحظه ای که شخصی از اینترنت برای یکی از ۴ فرایند زیر استفاده می کند:

۱.اقدام به جمع آوری اطلاعات برای محصول یا خدمت
۲.جست و جو مکان برای رفتن به جایی برای خرید
۳.یافتن محصولات مشابه و جدید
۴.خرید کالا یا خدمات

در این چهار زمان بازاریابان می توانند با استفاده از ابزارهای بازاریابی در لحظه به حد زیادی مشتری را به سمت خرید سوق دهند.بنابراین شما باید در چنین موقعیت هایی با استفاده از طرفند های بازاریابی در لحظه، حضور داشته باشید، سریع و در عین حال مفید عمل کنید.

از حالا تا آینده درک خواسته های مشتریان، غیرقابل پیش بینی خواهد بود، زیرا باید به تغییرات سریع خواسته های مصرف کنندگان پاسخ بدهیم. به هر حال، در عصر موبایل، مردم از انجام سریع کارها لذت برده و تقریبا به آن عادت کرده اند. بنابراین اگر آن‌ها در مورد چیزی فکر می کنند یا صحبت می‌کنند پس در مورد آن اطلاعات بیشتری می خواهند و در نهایت انتظار دارند فقط با چند کلیک ساده بتوانند خرید انجام دهند و این وظیفه ما خواهد بود که با سرعت بالا و کیفیت مناسب خواسته های مشتریان را در اختیار آن ها بگذاریم.

برای استفاده بهتر از بازاریابی در لحظه باید:

۱.لحظه ای که مشتری می خواهد اقدام به خرید کند را مشخص کنید.
۲.در این لحظه آنجا حضور داشته باشید.
۳.مطالب مرتبط، تخفیفات و پیشنهادهای موثر ارائه دهید.
۴.خرید را آسان کنید.

۴.تاکید بر تولید محتوا:

تولید محتوا در روابط عمومی نوین

بیل گیتس می‌گوید که محتوا حاکم است. بیل گیتس کاملا حق دارد. تولید محتوای ارزشمند در زمینه‌های مختلف از جمله روابط عمومی نوین یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها برای هر برند است. اما تولید محتوایی مناسب و ارزشمند کافی نیست باید بتوانید این محتوا را به کمک امکانات موجود این روزها مثل شبکه‌های اجتماعی مختلف مؤکد کنید و به گوش تعداد زیادی از مخاطبان برسانید. یکی از روش‌های پررنگ‌تر کردن محتوای تولیدشده استفاده از روش‌های تبلیغاتی غیررایگان و پولی است. مثلا استفاده از تبلیغات پولی فیس‌بوک، گوگل، توئیتر یا محتوای حمایت‌شده در لینکدین باعث افزایش بازدیدها و آمیختگی بیشتر مخاطب با شما می‌شود.

مطلب مرتبط : روابط عمومی و تولید محتوا

۵.هوش مصنوعی:

به جز کاربرد هوش مصنوعی در امور روابط عمومی نوین نظیر تحقیقات، تحلیل و نقشه‌برداری از رسانه می‌توان از این دستاورد بی نظیر بشری در فعالیت‌های متنوع روابط عمومی بهره گرفت. برای مثال، استفاده از هدف‌گیری مخاطبان با روش‌های خودکار یا بهره بردن از انواع چت‌بات‌ها در ارتباط با مشتری از جمله اقداماتی است که در تلفیق با روش‌های سنتی روابط عمومی نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.

همچنین بخوانید:
معرفی محصولات پزشکی بخش بزرگی از بازاریابی پزشکی است

۶.استفاده از اصول سئو:

سئو در روابط عمومی نوین

سئو یکی از بخش‌های مهم روابط عمومی نوین است که گاهی از نظرها جا می‌ماند. تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی سئو محور را جدی بگیرید. استفاده از سئو برای یافتن کلیدواژه‌های مرتبط با محتوای تولیدی شما باعث می‌شود که در نتایج جستجوی کابران حضوری مؤثر داشته باشید و بیشتر دیده بشوید. رعایت اصول سئو تا حد زیادی به بالا رفتن آمار بازدیدها و ترافیک سایت و… کمک خواهد کرد.

۷.ایجاد رابطه ی نزدیک با مشتری:

رابطه مشتری با برند تفاوت چشم‌گیری پیدا کرده است. دیگر ارتباطات یک‌سویه و دور نیست. به کمک پلتفرم‌های متفاوتی که فناوری در اختیار هر دو طرف یعنی مشتری و برند قرار داده است، امکان گسترش ارتباطات ۲سویه فراهم شده است. این فرصت ایده‌آلی در اختیار برندهای مختلف قرار می‌دهد. اقدامات متنوعی مبتنی بر این رابطه می‌توان شکل داد. باید دقت کرد که با توجه به تنوع و افزایش تعداد برندها و محصولات متنوع، قدرت چانه‌زنی مشتریان بسیار افزایش پیدا کرده است. در برخی از شرکت‌ها، جایگاه مشتری حتی به سطح دستیاری و شراکت نیز رسیده است. در چنین وضعیتی، تمام فعالیت‌های برند از جمله تلاش‌های روابط عمومی نوین باید به شدت گسترده بشود.

۸.برند سازی شخصی و مدیریت فکری:

روابط عمومی نوین - تولید محتوا

یکی از روندهای تازه روابط عمومی نوین، مدیریت فکری است. مدیریت فکری به این معنا است که درباره موضوعی ویژه، اطلاعات و توانمندی خود را افزایش بدهید و به کمک این امتیازات، توجه و اعتماد مخاطبان و در مرحله بعدی مشتریان را به خود جلب کنید. برندسازی شخصی و مدیریت فکری از طریق انتشار مقالات، پُست‌های مختلف در بلاگ‌، به شکل ویدیویی و… میسر می‌شود.

مطلب مرتبط : برند شخصی به چه معنا است و کجا شکل می گیرد؟

افزایش شرکت های روابط عمومی:

با توجه به افزایش ظرفیت‌های روابط عمومی نوین در همراهی با ابزارهای فناوری، ظهور شرکت‌هایی که در زمینه روابط عمومی به طور تخصصی فعالیت می‌کنند در حال افزایش است. همان‌طور که پیش‌تر نیز عنوان شد، اقدامات روابط عمومی از شکل سنتی خود خارج شده است و به همین خاطر نیرو و برنامه‌ریزی‌های بسیار دقیق‌تری می‌طلبد. چنین دقتی در برنامه‌ریزی مستلزم صرف انرژی زیادی از سوی نیروهای تخصصی است که زمان و مهارت کافی برای مدیریت برنامه‌های روابط عمومی نوین به خرج می‌دهند.

تلفیق روابط عمومی و جلوه های بصری:

در روزگاری که مدام چشم‌اندازی رسانه‌های موجود در بازار برای بازاریابی و تبلیغات در تغییر است، استفاده از جلوه‌های بصری مؤثر برای متخصصان روابط عمومی نوین ضروری است. دیگر استفاده از جلوه‌های قدیمی روابط عمومی پاسخ‌گو نیست. برای دیده شدن، برندها باید عکس، ویدیو و به طور کلی هنر را ضمیمه فعالیت‌های مختلف بازاریابی خود و البته روابط عمومی کنند. برندسازی برای هر محصول به معنای ارتقای آن از طریق شعار، نمادها، نام مناسب و… است. کارشناسان روابط عمومی هم به دنبال ارائه اقداماتی در زمینه بازاریابی و تبلیغات هستند. تجربه برندهای مختلفی چون کوکاکولا نشان می‌دهد که تلفیق برندسازی و روابط عمومی می‌تواند منجر به فروش بیشتر و افزایش میزان وفادار مشتریان بشود.

همچنین بخوانید:
بازاریابی در بحران و ۴ نکته که باید به خاطر بسپارید

برندسازی موفق و فعالیت‌های مفید روابط عمومی می‌توانند در کنار هم منجر به فروش بیشتر بشوند. متخصصان این دو عرصه تلاش می‌کنند تا با به کارگیری روش‌های متنوع در ذهن مخاطب اثرات مثبت بگذارند. در واقع، روابط عمومی نوین در پی حمایت هویت برند در قلب و ذهن مشتریان است. شرکت‌های موفق با درک این موضوع به دنبال ایجاد آگاهی نسبت به برند هستند. یعنی می‌خواهند از طریق روابط عمومی، علاقه مشتری در شناخت برند را گسترش بدهند. پس همان‌طور که می‌بینید برندسازی و روابط عمومی نوین در ارتباطی تنگاتنگ می‌توانند باعث نتایج خوبی بشوند. این دو باید با بهره‌گیری از جلوه‌های بصری، تیم خود را بیش از پیش قدرتمند سازند.

اهمیت جلوه‌های بصری در روابط عمومی نوین:

روابط عمومی نوین - جلوه های بصری

جلوه‌های بصری، شیوه پردازش اطلاعات را برای مخاطب تغییر می‌دهد. یادتان باشد که درک جلوه‌های بصری نسبت به متونِ مکتوب ۶۰ هزار بار بیشتر است. ضمن اینکه بیش از ۶۵ درصد افراد در دسته‌بندهای یادگیری، به دسته یادگیرنده‌های بصری تعلق دارند. بهتر است حقایق زیر را نیز در نظر داشته باشید:

  • بازه توجه انسان‌ها، ۸ ثانیه است.
  • ۴۰ درصد از افراد، اطلاعات بصری را بهتر از اطلاعات مکتوب درک و دریافت می‌کنند.
  • وجود رنگ در اطلاعات بصری، خوانایی آن را تا ۸۰ درصد افزایش می‌دهد.
  • ۱ دقیقه ویدیو بسیار اثربخش‌تر از ۱ میلیون واژه مکتوب است.
  • براساس پیش‌بینی‌ها در سال ۲۰۱۸، ۸۴ درصد از ارتباطات از طریق رسانه‌های بصری صورت می‌گیرد.

این آمارها نشان از اثرگذاری شدید جلوه‌های تصویری و بصری در جذب مخاطبان دارد. جلوه‌های دیداری مستقیما با احساسات افراد در ارتباط است. توجه به این احساسات در اقدامات روابط عمومی بسیار مهم است و روشی عالی برای تقویت‌های شاخص‌های روابط عمومی مانند آمیختگی و درگیری احساسی مشتری با محصول و تحریک مشتریان بالقوه است. مطالعات بسیاری بر اثرگذاری تصاویر و رنگ‌های خاص برای سوق دادن مشتریان به سمت خرید، صحه می‌گذارند. جلوه‌های بصری متنوعی را می‌توان برای کمپین‌ها و محتوای روابط عمومی مورد استفاده قرار داد. مثلا:

  • تصاویر بلاگ‌ها
  • نمودارها و جداول
  • اینفوگرافیک‌ها
  • ویدیوهای کوتاه
  • و… .

ظهور تغییرات دیجیتالی، فرایند کسب‌وکار را در صنایع گوناگون تحت‌الشعاع قرار داده است. اخیرا روابط عمومی به بخش مهمی از بازاریابی دیجیتال و تحلیل داده‌ها بدل شده است. بدیهی است که روند رشد فناوری‌های تازه هم‌چنان رو به جلو حرکت می‌کند و در نتیجه روابط عمومی نیز به همراه آن وارد مسیرهای تازه خواهد شد. نقش پررنگ روابط عمومی نوین را نباید در بازاریابی و تبلیغات از یاد برد.

مطلب مرتبط : اهمیت بازاریابی دیجیتال در موفقیت کسب و کار
امتیاز
5/5

اشتراک گذاری

تماس با ما

آدرس:
تهران، خ مطهری، لارستان، خ عبده، پلاک ۵۵

ایمیل:
U@thepalladium.agency

تلفن:
۸۸۹۱۶۰۸۴

همراه:
۰۹۰۳۲۳۴۱۰۰۶

 

این مطلب چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ به این مطلب امتیاز دهید

متوسط امتیازات 5 / 5. تعداد امتیازات: 2

نفر اول در امتیاز دادن به این مطلب باشید!

نظرات شما

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *